Ndryshimi mes inspektimeve të "Krajkova (Drenas)"

ska përmbledhje të redaktimeve
{{Faqe e palidhur|data=shtator 2012}}
Krojkova
Fshati Krojkovë gjendet ne komunenkomunën e Drenasit. Ka Diku rreth 1000 banorë. Fshati KroikovëKrojkovë mbulohet nga mali Kosmaç. Krojkova kufizohet me fshatrat:Llapushnik,Domonek,Shtrubullovë dhe Zabel I Ulët.
Krojkova njihet si një vendbanim i lashtë ku tregojnë edhe dokumentet e arkivave te ish Perandorisë Osmane, dhe asaj Austro-Hungareze. Krojkova njihet edhe si vend rezistencë i shumë luftërave gjatë shekujve. Sidomos gjatë luftes së fundit në Kosovë ku shumë të rinjë e të reja u radhiten në rreshtat e Ushtrisë Qlirimtare të Kosovës .
||LIRIGZON ELSHANI||
Anonymous user