Dallime mes rishikimeve të "Amerika (kontinent)"

 
=== Bimësia ===
Në kontinentin e Amerikës dallohen të gjitha '''zonat bimore''' të rruzullit toksorëtokësorë , të cilat shtrihen në të dy anët e ekuatorit. Dallohen zonat polare, subtropikale , mesatere, subpolare,tropike dhe ekuatoriale.
 
=== Hidrografia ===
Anonymous user