Ndryshimi mes inspektimeve të "Shiu acidik"

2 bytes removed ,  5 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
[[Skeda:shiu_acid.png|thumb|right|Formimi i shiut acidik]]
# '''shiu acid ''demton te gjitha qeniet e gjalla e jo te gjalla si ne mjediset tokesore ashtu edhe ujore'''''
# '''Shiu acidik''' është një lloj [[shiu]] ose çdo formë tjetër [[reshje|reshjeje]] që ka nivel të pazakontë [[aciditeti]], çka do të thotë se ka nivel të lartë të joneve të hidrogjenit ([[pH]] i ulët). Mund të shkaktojë efekte të dëmshme mbi [[bimët]], [[kafshët ujore]] dhe infrastrukturë. Shiu acid shkaktohet
#[[Skeda:shiu_acid.png|thumb|right|Formimi i shiut acidik]]nga emetimi i dioksidit të [[squfuri]]t dhe oksidi i [[azoti]]t, të cilët bashkëveprojnë me molekulat e [[uji]]t në [[atmosfera|atmosferë]] dhe krijuar acide. Që në vitet 1970, qeveritë kanë bërë përpjekje për të ulur nivelin e dioksidit të [[squfuri]]t të çliruar në atmosferë, duke Oksidet e azotit mund të prodhohen natyrshëm nga goditjet e vetëtimave<ref>{{cite journal|doi=10.1029/JD092iD11p13299|author= Likens, Gene E.; Keene, William C.; Miller, John M.; Galloway, James N.|title=Chemistry of precipitation from a remote, terrestrial site in Australia|year=1987|journal=Journal of Geophysical Research|volume=92|pages=13299}}</ref> ndërsa dioksidi i squfurit ngaë thistorinë e filozofisë, në përgjithësi. Për nga thellësia mendore, për nga gjerësia e interesimit shkencor, për nga mënyra e shpjegimit të çështjeve në shqyrtim dhe për nga numri i veprave që shkroi, Aristoteli është gati i pashoq në historinë e mendimit njerëzor.
 
Aristoteli lindi në Stragira, të Trakisë , rrjedh nga një familje RBQ , në të cilën tradicionalisht kultivoheshin shkencat natyrore dhe mjekësia. I ati i Aristotelit ishte mjek në oborrin mbretëror të mbretit maqedonas Amintesi II, kurse më vonë edhe tëFilipit.
Anonymous user