Dallime mes rishikimeve të "Magna Carta"

105 bytes added ,  7 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
(Faqe e re: -Karta e Magnës (apo Magna Charta) është pa dyshim një nga dokumentet më të mira, të njohura në Historinë e politikës. -Ajo është firmosur dhe vulosur nga Mbreti Anglez Xho...)
 
No edit summary
{{Pp}}
-Karta e Magnës (apo Magna Charta) është pa dyshim një nga dokumentet më të mira, të njohura në Historinë e politikës.
 
-Ajo është firmosur dhe vulosur nga Mbreti Anglez Xhon më 15 Qërshor 1215.
-'''Karta e Magnës''' (apo Magna Charta) është pa dyshim një nga dokumentet më të mira, të njohura në Historinë e politikës.
 
-Ajo është firmosur dhe vulosur nga Mbreti Anglez Xhon më 15 Qërshor 1215.{{Cn|Këtu nevoitet citim}}
 
-Ky dokumet është komfirmuar edhe nga monarkët e mëvonshëm dhe ka qenë i vlerësuar gjatë gjithë kohës.
 
-Kjo Kartë siguron parimet e përgjithshme bazë të të drejtave të njeriut.
 
-Parimet e Kartës ''Liri nën Ligj'' kanë marrë formë edhe në SHBA te Karta e të drejtave të Njeriut e Tomas Xhefersonit që thotë
 
-''Të gjithë njerëzit janë krijuar të barabartë në jetë, në liri dhe për të arritur lumturinë''.
 
-Arritja e barazisë është vendosur te Karta e Magnës, duke sjellë zdhukjen e skllavërisë, nga Presidenti i Abraham Linkoln.
 
-Fragmentet e saj janë cituar dhe nga Lëvizja e Suffragettes në luftën për votën e grave në fillimet e viteve 1900.{{Cn|Këtu nevoitet citim}}
-Parimet e Kartës së Magnës formojnë të drejtat bazë të njeriut për të gjitha kohët, të luftës nën Konventën e Gjenevës dhe të kohës në paqe tek Deklarata Universale për të drejtat e Njeriut, e përshtatur nga OKB-ja (Organizata e Kombeve të bashkuara) më 10 nvntor 1948, në Asamblenë e Pergjithshme të saj
 
-Parimet e Kartës së Magnës formojnë të drejtat bazë të njeriut për të gjitha kohët, të luftës nën Konventën e Gjenevës dhe të kohës në paqe tek Deklarata Universale për të drejtat e Njeriut, e përshtatur nga OKB-ja (Organizata e Kombeve të bashkuara) më 10 nvntor 1948, në Asamblenë e Pergjithshme të saj.{{Cn|Këtu nevoitet citim}}