Ndryshimi mes inspektimeve të "Masmedia"

407 bytes added ,  5 vjet më parë
v
U kthyen ndryshimet e 77.28.96.116 (diskutimet) në versionin e fundit nga Addbot.
v (U kthyen ndryshimet e 77.28.96.116 (diskutimet) në versionin e fundit nga Addbot.)
 
Duhet, megjithatë, të kujtojmë që medjat për nga struktura e tyre modifikojnë thellësisht perceptimin e realitetit dhe të kulturës, sipas principit të Marshall Mcluhan ku "medium is the mesage" (mjeti është mesazhi). Sëfundi, meqë një aspekt shumë i rëndësishëm i komunikimit masiv është prodhimi në seri të mesazheve si "mall"[http://tecalibri.altervista.org/B/BAUDRILLARD-J_sogno.htm] (që shitet), i jepet një rëndësi e madhe studimit të strategjive nga të cilat prodhohen dhe shpërndahen keto "mallra" veçanërisht kur qëllimi i këtyre mesazheve (të kodifikuara që mbartin qëllimime të fshehta nga të cilat është e vështirë të shpëtosh) është të influencojnë idetë dhe sjelljet e marrësve që ti bindin për qëllimet e tyre. Mund të marim si shëmbull atë që ndoll në komunikimin politik dhe të publicitetit.
 
== Referenca ==
=== Bibliografike ===
* [[Giovanni Cesareo]], [[Patrizia Rodi]], Il mercato dei sogni, introduzione alle comunicazioni di massa. Bruno Mondatori 1996. 217p.; 17 cm.
* [[MCLUHAN MARSHALL - FIORE QUENTIN]], [[Medium is the message]]
* [[Jean Baudrillard]], Il sogno della merce, Antologia di scritti sulla pubblicità, Edizione Lupetti, Roma, 1994, I Triangoli.
 
=== Në Internet ===
{{ref}}
 
[[Kategoria:Komunikim]]