Ndryshimi mes inspektimeve të "Florian Bjanku"

7 bytes removed ,  6 vjet më parë
v
Fix URL prefix
v
v (Fix URL prefix)
 
Florian Bjanku (i lindur me 27 Mars 1980) është pedagog i së drejtës në Fakultetin e Drejtësisë në [http://www.unishk.edu.al Universitetin e Shkodrës “Luigj Gurakuqi"]. Është diplomuar për drejtësi në vitin 2003 dhe mban gradën shkencore “Doktor”, prej vitit 2012. Ka ushtruar profesionin e avokatit deri në vitin 2006 dhe është emëruar Drejtor i Agjencisë së Kthimit dhe Kompensimit të Pronave për Qarkun Shkodër për periudhën 2006-2007. Në tetor të vitit 2007 është emeruar Drejtor i Departamentit Juridik në Bashkinë e Shkodrës duke e ushtruar detyren deri ne emerimin Kancelar i Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, në vitin 2009 detyrë të cilën e ushtroi deri në prill 2014 kur bëhët pjesë e stafit akademik të brendshëm në [http://unishk.edu.al/sq/node/71 Fakultetin e Drejtësisë] të këtij universiteti. Gjithashtu është lektor i ftuar në Fakultetin e Shkencave Politike dhe Juridike në [http://http://www.uamd.edu.al/new/ Universitetin e Durrësit “Aleksandër Moisiu”]
 
Ai po ashtu, ka një aktivitet të gjërë shkencor dhe botues duke marrë pjesë në mjaft konferenca shkencore brenda dhe jashtë vendit, si dhe ka botuar librin ”Çështja e pronave në Shqipëri: Sfida me shtetin ligjor dhe të drejtat e njeriut”, ISBN 978-9928-4097-5-1, Gurten, Tiranë, 2013), si dhe një sërë artikujsh shkencorë në fushën e së drejtës, kryesisht në lidhje më të drejtën e pronësisë dhe asaj administrative.