Dallime mes rishikimeve të "Gruaja"

6 bytes removed ,  7 vjet më parë
(U kthye versioni 1449006 i bërë nga Minglagenti (diskutimet))
== Të drejtat e gruas (grave) ==
 
Gruaja nuk mund të themi se gjithmonë ka qenë e privilegjuar me të drejta të veta për ekzistencë, punë edukim dhe trashigimi. Të drejtat e saja varësisht nga periudhat kohore variojnë nga një gjendje në një tjetër. Arritja e të drejtave të veta gruaja si e till i arrin në vende të ndryshme në kohëra të ndryhme. Për shembull gruaja në [[Feja Islame|Islam]] në vendet arabe të drejtat e veta i arrin në kohën e shpalljes së islamit. Në konceptet ndërkombëtare gruaja të dretat e veta fillon t'i kërkoje dhe ngadal t'i arrij që nga marshimi i 15000 grave më [[8 Mars]] [[1908]], në [[Nju Jork]]. Sot të drejtat e gruas zakonisht identifikohen me të drejtat e njeiut.
 
Në suazat ndërkombëtare gruaja të dretat e veta fillon t'i kërkoje dhe ngadal t'i arrij që nga marshimi i 15000 grave më [[8 Mars]] [[1908]], 15000 në [[Nju Jork]].
 
Sot të drejtat e gruas zakonisht identifikohen me të drejtat e njeiut.
 
== Roli kulturorë dhe gjinorë ==