Ndryshimi mes inspektimeve të "Leopardi"

4 bytes removed ,  5 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(gabime drejtshkrimore)
Janë banorë të savanave, xhunglës së dendur apo pyjeve bregore. Veçanërisht në pjesën jug-lindore të Azisë, paraqiten shpesh leopardët e zinj, kurse nën-llojet veriore të tij kanë ngjyra më të çiltra. Janë të njohura edhe kryqëzime të leopardit me lloje të luanëve dhe jaguarëve të bëra në kopshte zoologjike Leopardi eshte kafsha me e shpejte ne bote.Ai ka aritur gati 120 kilometer
 
Këta vrapues të mahnitshëm dhe mjaft të shkathët i takojnë gjallesave me gjak të ngrohtë sikurse majmunët dhe kafshët shtëpiake.Leopardet Leopardët jet'''ojnë të vetmuar, nuk jetojnë në formë të tufave. Për nga madhësia konsiderohet si macja e tretë më e madhe (pas tigrit dhe luanit) por mendohet se është më e vogël se xhaguari. Ushqehet me antilopa, derr të egër etj. '''jetojne
të vetmuar, nuk jetojnë në formë të tufave. Për nga madhësia konsiderohet si macja e tretë më e madhe (pas tigrit dhe luanit) por mendohet se është më e vogël se xhaguari. Ushqehet me antilopa, derr të egër etj. '''
:D
Lëkura e leopardëve është përdorur si stof i çmueshëm për mantele dhe veshmbathje tjera. Në lidhje me mbrojtjen e tyre është bërë një marrëveshje e ndër të tjera e njohur edhe si marrëveshja e Uashingtonit për mbrojtje e llojeve tëtyre
Anonymous user