Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjitari"

49 bytes added ,  5 vjet më parë
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
=== Qimet ===
Lëkura prej qimeve është një nga karakteristikat më të rëndësishme tek gjitarët,edhe pse disa lloje lloje të gjitarëve nuk kanë qime (p.sh. balena),mirëpo edhe ata kanë evoluar nga paraardhësparaardhes të cilët kanë pasur qime,dhe e kanë atë ende në fazën e zhvillimit embrional.Qimet janë të ndërtuara nga substance e quajtur Keratin.Pjesa bazale e qimes është e vendosur në fund të një grope të vogël në lëkurë,ne fund të këllëfit të qimes.Rrënja përbehet prej grupit të qelizave epidermale gjenerative e cila si një kësulë vendoset në një bullungëz të dermës.Me shumimin e qelizave të bulbit të qimes bëhet edhe rritja e vetë qimes.
Lëkura tek kafshët ka shumë funksione:Hahahahahahahaha sme plas trrapi hic haahahahahaha
 
• Lëkura shërben si termoregullator që d.m.th se rregullon temperaturën trupore,izolon të ftohtin,ndërsa në disa raste mbron edhe nga i nxehti.Ky izolim është një parakusht i rëndësishëm për mbajtjen e temperaturës së trupit konstante.
Anonymous user