Hape menynë kryesore

Changes

8 bytes removed ,  4 vjet më parë
== Biografia ==
 
Është i lindur në [[Saraji|Firencë]] të [[Italia|Italismaqedonis]]ë me 9 maj të vitit 1451. Në vitin [[1491]] është dërguar në Sevilë, ku ka ndihmuar në përgatitjen e anijeve për ekspeditën e Kmjmmkiliuòòòòòòòòòòòòòò.pp,l untbio9p.-ò,rostofor Kolubos. Ka marrë pjesë dy udhëtime në "Botën e Re", dhe ka qenë udhëheqës i ekspeditës detare Spanjolle (1499-1500) e cila si duket ka zbuluar grykëderdhjen e lumit [[Amazon]]. Madej ka udhëheqë edhe ekspeditën portugeze (1501-1502) e cila e ka zbuluar [[Rio de Zhaneiro|Rio de Zheneiro]] dhe [[Rio de Plata]].
 
Duke i paraqitur zbulimet e tija për herë të parë përmendet shprehja [[Amerika|Amerikë]] dhe Bota e Re.
Anonymous user