Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Artikuj për shqyrtim/Qyteti i Kukesit"

'''Qyteti i Kukesit'''
==Pozita gjeografike==
Qyteti i KukesitKukësit te vjetervjetër ndodhej ne pjesenpjesën veri-lindore te shqiperiseshqipërise ne perenedimperënedim te Prizerenit, ne jug-perendimperëndim te Malit Kortnik dhe ne veri-perendimperëndim te Malit te GjalicesGjalicës pikerishtpikërisht ne vendin ku bashkoheshin [[Drini i Zi]] dhe Drini i Bardhe. Me kordinata polare 42 gradegradë dhe 09’ ne veri ,20 grade dhe 43’ ne lindje ne lartesinelartësine mbi detare 250-245 metermetër.[[File:Nje pamje nga Kukesi i Vjeter.jpg|thumb|Nje pamje nga Kukesi i Vjeter]]
Kukesi i Vjeter shtrihej ne gropengropën qe kishin krijuar gerryerjetgërryerjet e dy lumenjvelumenjëve qe takoheshin aty . Dy Drinat kane nje rrejedhje shekullore te cilat kane hasur ne formacione te forta shkembore , duke lene nje tarrace ne forme trekendeshi 10-12 meter.Mbi kete tarrace u ngrit Kukesi i Vjeter .Kukesi atehere merrte trajtene nje gadishulli.Tarraca lumore ku ishte vendosur Kukesi i Vjeter rrethohej nga disa ultesira si p.sh. Ramhasi , Myc-Mamezi , Kukesit , Brrutit dhe Kolshit.
Ne horizont kufizohej prej kodrave e maleve . Ne veri prej nga vargmaleve te Hasit ,Maja e madhe (Pusi i thate 1121 meter),Maja e Sukes(Demiroll 1022 meter). Ne lindje kufizohej me Kodren e Shtrazes 361 meter, ne juglindje kufizohej me Rrafshin e Bugajes 352 meter, me Kodren e Hazirit 358 meter, me Lugienen e Drinit te Zi 256 meter , dhe ne jug kufizohej me Kodren e Mycit(Kernjani 565 meter).
 
 
==Etimologjia e emrit Kukes==
Anonymous user