Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Artikuj për shqyrtim/Qyteti i Kukesit"

'''Qyteti i Kukesit'''
==Pozita gjeografike==
Qyteti i Kukësit te vjetër ndodhej ne pjesën veri-lindore te shqipërise ne perënedim te Prizerenit, ne jug-perëndim te Malit Kortnik dhe ne veri-perëndim të Malit të Gjalicës pikërisht ne vendin ku bashkoheshin [[Drini i Zi]] dhe Drini i Bardhe. Me kordinata polare 42 gradë dhe 09’ në veri ,20 gradegradë dhe 43’ ne lindje ne lartësine mbi detare 250-245 metër.[[File:Nje pamje nga Kukesi i Vjeter.jpg|thumb|Nje pamje nga Kukesi i Vjeter]]
Kukesi i Vjeter shtrihej në gropën që kishin krijuar gërryerjet e dy lumenjëve që takoheshin aty . Dy Drinat kane nje rrejedhjerrejdhje shekullore te cilat kane hasur ne formacione te forta shkemboreshkëmbore , duke lenelënë njenjë tarracetarracë ne formeformë trekendeshi 10-12 metermetër.Mbi ketekëtë tarracetarracë u ngrit KukesiKukësi i VjeterVjetër .KukesiKukësi atehereatëhere merrte trajtenetrajtën njee një gadishulli.Tarraca lumore ku ishte vendosur KukesiKukësi i VjeterVjetër rrethohej nga disa ultesiraultësira si p.sh. Ramhasi , Myc-Mamezi , KukesitKukësit , Brrutit dhe Kolshit.
Ne horizont kufizohej prej kodrave e maleve . Ne veri prej nga vargmaleve te Hasit ,Maja e madhe (Pusi i thate 1121 meter),Maja e SukesSukës(Demiroll 1022 metermetër). Ne lindje kufizohej me KodrenKodrën e ShtrazesShtrazës 361 meter, ne juglindje kufizohej me Rrafshin e BugajesBugajës 352 metermetër, me KodrenKodrën e Hazirit 358 metermetër, me LugienenLuginën e Drinit te Zi 256 metermetër , dhe ne jug kufizohej me KodrenKodrën e Mycit(KernjaniKërnjani 565 metermetër).
 
==Etimologjia e emrit Kukes==
Anonymous user