Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Artikuj për shqyrtim/Qyteti i Kukesit"

 
==Martesat==
Deri ne mesin e viteve 50-te martesat ne qytetin e KukesitKukësit beheshinbëheshin sipas parimit tradicional ‘’dhe me dhe , fe me fe’’ qe do te thotethotë kosovaretkosovarët merrnin dhe jepnin nuse ndermjetndërmjet vetes keshtukështu edhe LumjaneLumjanët dhe Goranet.PervecPërvec GoraneveGoranëve te tjeret fejesat i beninbënin me shkuesi.Dasmat beheshinbëheshin ne oborret e shtepiveshtëpive ndersa nuset merreshin me pajton ,karrocekarrocë ose makinemakinë.Pas vitit 1967 ne qytetin e KukesitKukësit u rrit shume punesimipunësimi i grave dhe vajzave,u prishenprishën fejesat qe ne djep, u godit shitja e vajzave, u hoq carcafiçarçafi dhe ferexheja ne qytet.KukesiKukësi jetonte ne dy realitete administrative , sociale, ekonomike dhe shoqerore,KukesiKukësi qytet dhe KukesiKukësi fshat.
 
==Komunikacioni==
Ne luginat e Drinave ne lashtesi kane kalur rruge te rendesishem sic kane qene :Transervalja e Veruit qe lidhte bregdetin e Adriatikut me Ballkanin e mesem . Ajo nisej nga Lezha dhe Shkodra ,dilte ne Va te Dejes , kalonte ne Puke ,ne Qafe te Malit , lugines se Goskes dhe ne Va-Spas, ketu ndahej ne dy dege njera kalonte me trap Drinin dhe vijonte luginen ne lumin e [[File:Ura e Kulles Lumes.JPG|thumb|Ura e Kulles Lumes]]Krumes,kalonte ne Pukat e Zahrishtit dhe dilte ne Qafe Prush dhe perfundonte ne Gjakove . Dega tjeter e ndiqte krahun e majte te rrjedhes se Drinit dhe kalonte perroin e Leproit, tek perroi i Kalimashit takohej me Drumin e fancve i cili vijonte ne Kolsh –Myc-Mamez ne veri te kodres se Hazireve ne Vaun e Kukut kalonte ne Drinin e zi dilte ne Ramhas gjarperonte neper Lugun e Prizerenit dhe kalonte lumin e Lumes ne Vaun e Perbregut dilte ne Koder te Peces dhe vijonte nga Veriu ne Prizeren.
Anonymous user