Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Artikuj për shqyrtim/Qyteti i Kukesit"

==Komunikacioni==
Në luginat e Drinave në lashtësi kanë kalur rrugë te rndësishem sic kanë qenë :Transervalja e Veruit që lidhte bregdetin e Adriatikut me Ballkanin e mesem . Ajo nisej nga Lezha dhe Shkodra ,dilte në Va te Dejës , kalonte në Pukë ,në Qafe të Malit , luginës së Goskës dhe në Va-Spas, këtu ndahej në dy degë njëra kalonte me trap Drinin dhe vijonte luginen ne lumin e [[File:Ura e Kullës Lumës.JPG|thumb|Ura e Kulles Lumes]]Nga Kruma,kalonte në Pukat e Zahrishtit dhe dilte në Qafe Prush dhe perfundonte në Gjakove . Dega tjeter e ndiqte krahun e majtë të rrjedhes së Drinit dhe kalonte përroin e Leproit, tek përroi i Kalimashit takohej me Drumin e fancve i cili vijonte në Kolsh –Myc-Mamez në veri të kodrës së Hazirëve në Vaun e Kukut kalonte në Drinin e zi dilte në Ramhas gjarpëronte nëpër Lugun e Prizerenit dhe kalonte lumin e Lumës ne Vaun e Perbregut dilte në Kodër të Pecës dhe vijonte nga Veriu në Prizeren.
Kulla e Lumës ka shërbyer si kryqëzim rrugësh edhe për segmente të tjera rrugore. Per tu lidhur me Prizerenin ,Shkodrën,Gjakovën,Tetovën,Shkupin që ishin qendra administrative nga varej edhe Kukësi dhe tregjet më të mëdha ne trojet Veri-Lindore të banuara kalonin nga keto rrugë: -Rruga Kukës-Prizeren -Rruga Kukës - Gjakovë -Rruga Kukës - Shkodër -Rruga Kukës - Tiranë -Rruga Kukës - Shkup
-Rruga Kukës-Prizeren -Rruga Kukës - Gjakovë -Rruga Kukës - Shkodër -Rruga Kukës - Tiranë -Rruga Kukës - Shkup
Rruga automobilistike Kukës – Morine u ndërtua nga qeveria shqipëtare në vitin 1936. Rruga Shkodër – Kukës filloi të ndërtohej në fund të viteve 20-të , e gjatë rreth 116 km dhe mbaroi punimet në vitin 1932.
Rruga automobilistike Kukës – Morine u ndërtua nga qeveria shqipëtare në vitin 1936.
Rruga automobilistike Kukës – Morine u ndërtua nga qeveria shqipëtare në vitin 1936. Rruga Shkodër – Kukës filloi të ndërtohej në fund të viteve 20-të , e gjatë rreth 116 km dhe mbaroi punimet në vitin 1932.
Rruga [[Tropojë]] - Kukës filloi të ndertohej në vitin 1945. Rruga Kukës – [[Peshkopi]] filloi të ndërtohet me 16 qershor 1945. Rruga Kukës – [[Krumë]] ne vitin 1968 u ndërtua me 27 nëntor 1978 u përuruan dy urat e mëdha mbi Drinin e Zi dhe Drinin e Bardhë që do te lidhnin Qytetin e Ri te Kukësit me Tiranën dhe Hasit
 
Anonymous user