Ndryshimi mes inspektimeve të "Përdoruesi:The Incredibles/Eksodi 1999 në Kukës"

 
•Gjatë periudhës së krizës kosovare Kukësi ishte kthyer në një kryeqendër botërore sepse:
# 1-U vizitua nga personalitete të rëndësishme të politikës botërore siç janë:Kostantinu , përfaqesues i Këshillit të Europës në Tiranë - 19 mars 1999.
# 19 mars 1999 Presidenti I Republikës Rexhep Meidani dhe kryeministri Pandeli Majko
Presidenti I Republikës Rexhep Meidani dhe kryeministri Pandeli Majko -27 mars 1999.Zv.Kryeministri Ilir Meta -29 mars 1999.Ish Presidenti , Sali Berisha -30 mars 1999.Komisionere e Naltë për refugjatët, Ema Bonino dhe Kryetari i parlamentit të Shqipërisë, Skënder Gjinushi - 1 prill 1999.Ambasadori i OSBE-së në Tiranë , Dan Everts -2 prill 1999.Ambasadori I UNICEF-it në Tiranë, Roberto Laurenti -3 prill 1999.Kryeministri I Italisë Massimo D’Alema - 4 prill 1999.Kongresmeni amerikan I Virgjinias, Frenk Uollf - 5 prill 1999.Ministri I Jashtëm I Norvegjisë ,Folebek - 6 prill 1999.Zv/Sekretari I Përgjithshem I NATO-s, Ballazano - 7 prill 1999.Komisionere e Naltë e OKB-së për Refugjatët, Sadako Ogata - 8 prill 1999.Ministri i Mbrojtjes i Greqisë ,Xoaxopullos - 10 prill 1999.Drejtoreshë Ekzekutive e UNICEF, Karoll Bellany - 11 prill 1999.Specialisti I OKB-së për Refugjatët, Mc.Namarra - 7 maj 1999.Presidenti i Italisë Oscar Liugi Scalfaro - 8 maj 1999.Sekretari i Përgjithshëm I OKB-së Kofi Anan - 20 maj 1999.Hashim Thaçi -24 maj 1999.Kryetari i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës ,Ser Rasell Xhonson - 5 qershor 1999.
# 27 mars 1999.Zv.Kryeministri Ilir Meta
# 29 mars 1999.Ish Presidenti , Sali Berisha
# 30 mars 1999.Komisionere e Naltë për refugjatët, Ema Bonino dhe Kryetari i parlamentit të Shqipërisë, Skënder Gjinushi
# 1 prill 1999.Ambasadori i OSBE-së në Tiranë , Dan Everts
# 2 prill 1999.Ambasadori I UNICEF-it në Tiranë, Roberto Laurenti
# 3 prill 1999.Kryeministri I Italisë Massimo D’Alema
# 4 prill 1999.Kongresmeni amerikan I Virgjinias, Frenk Uollf
# 5 prill 1999.Ministri I Jashtëm I Norvegjisë ,Folebek
# 6 prill 1999.Zv/Sekretari I Përgjithshem I NATO-s, Ballazano
# 7 prill 1999.Komisionere e Naltë e OKB-së për Refugjatët, Sadako Ogata
# 8 prill 1999.Ministri i Mbrojtjes i Greqisë ,Xoaxopullos
# 10 prill 1999.Drejtoreshë Ekzekutive e UNICEF, Karoll Bellany
# 11 prill 1999.Specialisti I OKB-së për Refugjatët, Mc.Namarra
# 7 maj 1999.Presidenti i Italisë Oscar Liugi Scalfaro
# 8 maj 1999.Sekretari i Përgjithshëm I OKB-së Kofi Anan
# 20 maj 1999.Hashim Thaçi -24 maj 1999.Kryetari i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës ,Ser Rasell Xhonson
 
Deri me 12 qershor 1999 Kukësin e kanë vizituar edhe personalitete të tjera meshumë ndikim në jetën politike europiane.
# 2-Gjatë dëbimit të kosovarëve nga trojet e tyre etnike kishte mbi 2.000 gazetarë të huaj që informonin të gjithë botën për ngjarjen qe po ndodhte në Kukës(CNN,BBC , Euro-Neës, Fox Neës etj) .
# 3-U ndërtua aeroporti “Zaid'''Zaid Bin Sulltan”,Sulltan''' si një mirënjohje për atë që bëri Kukësi në ndihmë të refugjatëve të luftës. Aeroporti i Kukësit u projektua gjatë krizës së Kosovës në vitin 1999 dhe u bë një investim prej 30 milionë dollarësh nga Emiratet e Bashkuara Arabe për ndërtimin e tij. Ndërtimi i këtij aeroporti nisi në muajin maj të vitit 2002 dhe përfundoi disa vjet më vonë. Ky aeroport mban emrin e ish mbretit të Emirateve të Bashkuara Arabe. Ai shtrihet në një sipërfaqe prej rreth 65 hektarë, 3 kilometra larg qytetit të Kukësit, dhe është i kategorisë ndërkombëtare C. Sipas projektit të ndërtimit, në këtë aeroport është parashikuar që të zbresin njëherësh deri në 5 aeroplane. Aeroporti i Kukësit nuk është vënë asnjëherë në punë, për shkak të kontratës mes qeverisë dhe grupit që ka marrë me koncesion Aeroportin “Nënë Tereza” të Rinasit. Vënia në punë e këtij aeroporti është kërkuar disa herë edhe nga qeveria kosovare sepse zhvillimi i tij do t’i jepte ndihmë ekonomisësë së dy shteteve, Shqipërisë dhe Kosovës.
# 4-Rritja e jetës kulturore.
 
===Dëshmi të kohës===
# Intervistë me gazetarë të asaj kohe.
Anonymous user