Dallime mes rishikimeve të "Ehli Bejti"

9 bytes added ,  6 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
v
{{hulumtim vetjak}}
{{pa referenca}}
{{pp}}
[[Skeda:Muhammad Family-tree-en.png|parapamje]]
Kush është '''Ehli Bejti'''?
 
Njohje e shkurtër
 
Të gjithë myslimanët janë të një mendimi se një komision prej dijëtarëve jahudi dhe Priftërinj të e Naxhranit shkuan tek Profet Muhamedi (sa). Profeti i ftoi që të grumbullojmë tërë familjet tona dhe tuajat në një vend dhe të lusim Allahun që ta mallkoi gënjeshtarin. Allahu (xhsh) e zbriti këtë ajet duke thënë: {E kush të kundërshton ty në çështjen e tij (Isait) pasi të është e ditur e vërteta ti thuaj: «E jani t’i thërrasim bijtë tanë dhe bijtë tuaj grate tona dhe grate tuaja, vetat tona dhe vetat tuaja, mandej sinqerisht të lutemi për mallikim dhe mallkimin nga ana e Allahut ta hedhim kundër gënjeshtarëve}. (Ali Imran 61).
Kur zbardhi dita ata erdhën tek Profeti dhe me Të ishin Ali ibën Ebi Talibi, Fatimeja, Hasani dhe Hysejni.