Ndryshimi mes inspektimeve të "Anamorava"

422 bytes added ,  6 vjet më parë
v
== Gjeografia ==
'''Anamorava''' përbëhet prej pjesës së luginës dhe skajeve malore të maleve të [[Malet e Karadakut|Karadakut]] në të djathtë dhe maleve të [[Zhegocit]] e [[Koznikut]] në të majtë. Anamorava përbëhet prej fushës së [[Vitia|Vitisë]], të [[Gjilani]]t dhe të [[Kamenica|Dardanës]] (Kamenicës) me një sipërfaqe rreth 650km katrorë, me nji gjatësi mbi 40 km dhe gjerësi mbi 16 km, me fund të lartë 500 m dhe anët e larta deri 1000 m.
 
==Lugina e Anamoraves së Binçës==
Rajonet e Kosovës- ( shqip: '''Lugina e Anamoraves së Binçës''' por, u emërua në '''Rajoni i Gjilanit''', ku është një nga rajonet në Kosovë. Ajo ishte vendosur në pjesën perëndimore të Kosovës. Zona tani ka një popullsi prej 217.726 . Selia e rrethit ishte në qytetin e Gjilanit . Së bashku me pjesën tjetër të Kosovës, administratës rajonit të [[Gjilan]]t
 
==Toponimet në anamoravë(Lugina e Moravës së Binçës)==