Ndryshimi mes inspektimeve të "Ngarkesa elektrike"

ska përmbledhje të redaktimeve
{{pp}}
{{pa referenca}}
[[File:VFPt charges plus minus thumb.svg|thumb|right|300px|[[Fusha elektrike]] e një ngarkese pozitive dhe e një ngarkese negative.]]
'''Ngarkesa elektrike''' është një veti themelore e konservuar e disa [[thërrmija nënatomike|thërrmijave nënatomike]], e cila përcakton [[bashkëveprimin elektromagnetik]]. Lënda që është elektrikisht e ngarkuar, influencohet nga, dhe në të njëjtën kohë prodhon një [[fusha elektromagnetike|fushë elektromagnetike]]. Bashkëveprimi midis një ngarkese lëvizëse dhe një fushe elektromagnetike është burimi i [[forcës elektromagnetike]], e cila është një nga katër [[bashkëveprimet themelore|forcat themelore]].