Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Çfarë është një artikull?"

v (Fix)
 
==Për anëtarët e rregullt==
Mahalla e Beljanve (Koshorishtë)gjendet në afërsi të Kaçanikut, rreth dy kilometra nga hyrja e qytetit. Lagja Beljan, është lagje ku jetojnë mbi 100 banorë që janë autoktonë. Rreth lagjes është e vendosur Rruga Magjistrale që e lidh Prishtinën dhe Shkupin. Kjo lagje eksiton pas luftës së Parë botërore, saktësisht që nga viti 1920. Para luftës së parë Botërore, banorët e Lagjes Beljanë, ishin të vendosur, afër Ujit të Nxehtë, saktësisht Tek “Kodra e Belës”, apo tek Varrezat e Vjetra të Beljanve, që datojnë me qindra vite.
===Qëllimi i artikullit===
# Qëllimi i artikullit është familijarizimi i shqipëfolësve me temën e trajtuar.
# Realiteti tekni është që makinat gjurmuese bëjnë paraqitjen e rradhës fillestare të artikullit. Kjo na shtyen që për hirë të informimit të lexuesit për përbajtjen e artikullit të përdoren një përbledhje shumë e shkurtë në rradhën e parë që e pasqyronë përmbajtjen e artikullin.
# Realiteti i gjuhës është që disa terme përdoren në disa lëmi që i takojë shtresave të ndryshme. Këto terme në thelmbë kanë kuptimin e njëjtë por se janë të përkufizuar në pajtim me vetit e asaj lëmije. Për këtë arsye hyrja e artikullit duhet që të përfshijë (të jetë e kuptueshme) për shtresat sa më të gjëra të shoqërisë së shqipëfolësve duke u nisur nga ato më të ulta për nga shkalla e arsimi. Për hirë të përfshirjes së një segmenti sa më të gjërë të shoqërisë është e nevojshme të futen rradhë me fjalë sa më të thjeshta që e bëjnë pasqyrimin e përmbajtjes së artikullit.
# Realiteti shkencorë është që natyra nuk ka pardonë dhe gjërat janë të shpjegueshme vetëm me anë të fjalëve të përkufiuara dhe të seleksionuara. Për hirë të kësaj edhe përbajtja e artikullit duhet të ketë për bazë këtë dukuri.
 
===Skeleti i artikullit===
Anonymous user