Dallime mes rishikimeve të "Policia e Shtetit"

v
Robot: Automated text replacement (- eshte + është )
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
v (Robot: Automated text replacement (-per +për ))
v (Robot: Automated text replacement (- eshte + është ))
 
Krahas ketij misioni, qe nga viti 1997 prane policise sone operojne edhe [[ICITAP]] ([[SHBA]]), [[INTERFORCE]] ([[Itali]]). Nga viti 1997 e deri ne 2000 keto misione kane kualifikuar mbi 4000 punonjes policie. Misioni [[INTERFORCE]] ka dhene nje ndihme te konsiderueshme ne krijimin dhe pajisjen e sallave operative dhe te autoptarullave [[Shqiponja]].
Reforma ne Policine e Shtetit e inicuar nga Vendimi i [[Qeverise]] nr.384, date 28.7.1999, perben nje moment shume te rendesishem për te ardhmen e policise.Dokumenti baze i hartuar ne vitin 1999-2000 quhet [[Strategjia e Reformes ne Polici]]. Kjo Strategji eshteështë afatmesme (2000-2003) dhe objektivat e saj jane: krijimi i nje infrastrukture ligjore e nenligjore moderne; ndertimi i strukturave eficente te policise; percaktimi i standantarteve te reja te rekrutimit, formimit e kualifikimit; forcimin e marredhenieve te policise me komunitetin e administraten; bashkepunimin me jashte dhe ngritjen e standarteve te punes dhe teknologjike te policise.
 
[[figura:Policia-rrugore.gif|right|thumb| [[Policia Rrugore]] ]]
 
Filozofia kryesore Reformes eshteështë shnderrimi i policise nga nje strukture ushtarake ne institucion civil te administrates shteterore, ne sherbim te komunitetit mbi bazen e parimeve te policimit demokratik. Kjo fillozofi do te synoje ne krijimin e nje policie te afte profesionalisht, te paanshme politikisht, fleksibel dhe dinamike ne veprim, për te mbrojtur rendin dhe sigurine publike dhe garantuar zbatimin e ligjit ne te gjithe vendin, duke respektuar lirite dhe te drejtat e njeriut dhe parimet kushtetuese te shtetit [[juridik]].
Reforma ne fushen e legjislacionit ka filluar qysh me miratimin e ligjit ''Per Policine e Shtetit'' nr.8553, date [[25 Nentor]] [[1999]], ligjit ''Per Gradat ne Policine e Shtetit'', ligjit ''Per sigurimin shoqeror suplementar te personelit te policise'' dhe aktet nenligjore si Rregullorja e Disiplines dhe Rregullorja e Personelit te Policise se Shtetit. Tani, Policia ndodhet ne fazen e II te impementimit te reformes.
Zbatimi i Reformes ne polici ka filluar te jap impakt pozitiv ne fushen e zbatimit te ligjit, te luftes kunder kriminalitetit dhe sigurimit te rendit e qetesise publike, respektimit te lirive dhe te drejtave te njeriut, moralit dhe motivit ne kryerjen e detyres e deri ne vetmohim.
12.976

edits