Ndryshimi mes inspektimeve të "Anselmi i Aostës"

v
Robot: Automated text replacement (- jane + janë )
v (Robot: Automated text replacement (- eshte + është ))
v (Robot: Automated text replacement (- jane + janë ))
Anselmi jep 4 deshmi qe mund te provojne, duke u nisur nga bota, qe Perendia eshte. Dhe prandaj, keto deshmi perkufizohen "prova [[a posteriori]]":
 
* 1. Cdokush anon te pervetesoje gjerat qe gjykon se janejanë te mira. Por nese ka gjera te mira, parimi i tyre duhet te jete i vetem. Duhet te jete pra nje Miresi Absolute.
* 2. Qenia e madhesive te ndryshme percakton qenesine e nje madhesie qe perfshin gjithe te tjerat, pjese e se ciles ato te gjitha jane.
* 3. Cdo gje qe eshte, apo është ne virtyt te dickaje, ose është ne virtytin e asgjese. Pra, meqe është ne virtyt te asgjese nuk është asgjeja vete, e meqe dicka eshte, ajo do te jete fale nje Qenie Eprore, te qenit ne virtyt (te ndonje gjeje).
12.976

edits