Dallime mes rishikimeve të "Rilindja (gazetë)"

logo vektoriale
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
(logo vektoriale)
[[SkedaFile:Rilindja logo1newspaper logo.GIFsvg|right|250px249x249px]]
'''Rilindja''' për herë të parë ka dalë më [[12 shkurt]] [[1945]] në [[Prizren]] dhe është gazeta e parë në [[Gjuha shqipe|gjuhën shqipe]] në ish Jugosllavi. Gazeta shtypet në Shtypshkronjën Shtetërore në Prizren nga numri 1 deri në 60-të. Numri 61 i gazetës faqoset dhe shtypet në [[Prishtinë]] në Shtypshkronjën Krahinore të Frontit Popullor.