Ndryshimi mes inspektimeve të "Politika"

286 bytes added ,  5 vjet më parë
 
Fjala "Politikë" vjen nga fjala greke Πολιτικά (Politika) nga i mençur (adj.), modeluar mbi punët "e Aristotelit, e shtetit", emri i të librit të tij për qeverisjen dhe qeverive, që ishte dhënë në mesin e shekullit të 15-anglisht ""Polettiques Latinised". Në latinisht, kjo ishte "politicus" dhe në frëngjisht "politique". Kështu ajo u bë "politikë" në anglishten e Mesme.
 
Politika perveq konceptit shoqerore ne vete permban edhe konceptin filozofik,ky koncept ka karakterin e perfilljes se rregullave te cilat nenkuptojne veprimet e nevojshme dhe te harmonizuara me nje sistem aktual dhe qe ka karakterin e synimit per percaktimin e dobise se pergjithshme.
 
== Shiko edhe ==