Ndryshimi mes inspektimeve të "Qeveria Rama I"

</ref> Ndër të tjera deputeti Doshi shtoi edhe se: " ''Unë mendoj se duhet bërë një analizë e thellë e qeverisë, sepse ka ministra që kanë performancë shumë të dobët. [...] Këtë arrogancë nuk e kanë pasur as ministrat e Berishës. Ata ministra që nuk e kanë mbështetjen e grupit parlamentar, duhet të ikin. [...]Drejtoresha e Tatimeve është bërë si “Vejusha e Zezë” e Eskobarit, e cila ka vënë nënën, motrën dhe vëllain si sekserë që punojnë për përfitimet e tyre. Drejtoresha e Doganave ka burrin e saj sekser. Kjo është e vërteta!'' "<ref name=":0" /><ref>Gazeta Panorama (25 shkurt 2015) - [http://www.panorama.com.al/doshi-shperthen-kunder-qeverise-ministrat-pa-performance-te-ikin-nuk-na-hapin-telefonin/ Doshi i qëndron akuzave për ministrat: Janë konsumuar, duhen ndryshime në Qeveri. Shqetësimet s’janë të miat, por të bazës] ([https://archive.today/YkxQx Arkivua]r)</ref>
 
* [[2 mars|'''2 mars''']]''' [[2015]]''' - Përjashtohet nga grupi parlamentar i PS deputeti socialsit Tom Doshi.<ref name=":1">Gazeta Panorama (2 mars 2015) - [http://www.panorama.com.al/grupi-i-ps-kush-jane-dy-linjat-qe-perballen-per-tom-doshin-tahiri-kerkon-perjashtimin-kokedhima-shuarjen-e-sherrit/ Akuzat për Ramën/ Përjashtohet nga PS-ja Tom Doshi] ([https://archive.today/6HWW2 Arkivua]r)</ref> Përjashtimi vjen pas kritikave që Doshi kishte ngritur ndaj Kryeministrit Edi Rama dhe ndaj ministrave të kabinetit qeveritar Rama-Meta.<ref name=":1" /> Pas njoftimit për përjashtimin ganga grupi parlamentar i PS deputeti Doshi u shpreh se: "''Edi Rama sot ka një tutor që quhet Ilir Meta, i cili ka paguar lekë dhe ka urdhëruar për të vrarë mua dhe Mhill Fufin. Ka pesë muaj që unë ja kam bërë të qartë edhe vetë Ilirit, edhe Edi Ramës, edhe kryeprokurorit të Përgjithshëm, edhe kryeprokurorit të Krimeve të Rënda. Unë kam informuar Senatin amerikan për këtë punë. Ja bëra të qarta të gjitha Edi Ramës, edhe për 21 Janarin, edhe për të gjitha gjërat por gjatë ditëve na vazhdim do të keni edhe ju informacion.''"<ref>Gazeta Panorama (2 mars 2015) - [http://www.panorama.com.al/doshi-pas-perjashtimit-meta-ka-paguar-per-te-me-vrae-mua-dhe-mhill-fufin-i-paguari-ka-takuar-tahirin/ Doshi: Meta ka paguar për të më vrarë mua dhe Mhill Fufin, i paguari ka takuar Tahirin] ([https://archive.today/b3JN8 Arkivuar])</ref> I vetmi deputet i Partisë Socialsite që është artikuluar për këtë ngjarje ishte Ben Blushi i cili tha se:" sot me këtë përjashtim, humbi Partia Socialiste." <ref>BalkanWeb (2 mars 2015) - [http://www.balkanweb.com/site/perjashtimi-i-tom-doshit-ben-blushi-sot-humbi-ps/ Përjashtimi i Tom Doshit, Ben Blushi: Sot humbi PS] ([https://archive.today/lGS2x Arkivuar])</ref>
 
* [[17 prill|'''17 prill''']]''' [[2015]]''' - [[Gjykata Kushtetuese e Republikës së Shqipërisë]] shpall si anti kushtetues  Kreun VI "Byroja Kombëtare e Hetimit" (nenet 27-36) të ligjit 108/2014 "Për Policinë e Shtetit" të hartuar dhe popozuar nga [[Qeveria Rama|qeveria Rama-Meta]]. Ligji i kaluar në kuvend nga [[qeveria Rama]], krijonte një strukturë hetimore (të re) të shkëputur nga Prokurioria, funksionimi i së cilës do të ishte në varësi të djretpërdrejtë të Kryeministrit dhe qeverisë duke e kthyer në një strukturë politike që bie në kundërshtim me [[Kushtetuta e Shqipërisë|Kushtetutën e Shqipërisë]] dhe me frymën e [[Ndarja e pushteteve|ndarjes së pushteteve]].<ref>"[http://www.panorama.com.al/lajm-i-fundit-gjykata-kushtetuese-rrezon-byrone-kombetare-te-hetimit/ Gjykata Kushtetuese rrëzon Qeverinë, jo ngritjes së Byrosë Kombëtare të Hetimit]," ''Gazeta Panorama'',  17 prill 2015. ([https://archive.today/IPS8T Arkivuar])