Dallime mes rishikimeve të "Sali Kelmendi"

Albert Brojka
(Albert Brojka)
Gjatë viteve të para të qeverisjes së qytetit nga Sali Kelmendi u realizua privatizimi i banesave, ndërmarrjeve shtetërore, zhvillimi i ekonomisë kapitaliste në kryeqytet, zhvillimi i industrisë së ndërtimit, strehimi i të pastrehëve si dhe i të përndjekurve politikë, restaurimi i një sërë veprash publike etj.
Kryesisht gjatë mandatit të Sali Kelmendit u dhanë leje të përkohshme për kioska të vogla prej teneqeje për të zhvilluar biznesin e vogël në qytet si dhe për të ulur papunësinë. Po të shohim me vëmendje, shumica e lokaleve tek ish-blloku origjinën e tyre e kanë tek kioskat e vogla që u ngritën në atë periudhë. Betonizimi i kioskave u krye në vitin 1997, në kohën e mungesës së shtetit. Një pjesë e madhe e tyre u prishën në vitet 1999-2000 nga pasardhësi i Sali Kelmendit, [[Albert Brojka]], si psh. tek Piramida, në gjithë qendrën e Tiranës dhe rrotull saj. Në vitet 2000 u realizua edhe prishja e ndërtimeve të fundit pa leje tek Lana dhe parku Rinia.
 
Në vitet [[1997]] - [[1999]], Sali Kelmendi mori pjesë sërish në mënyrë aktive në Partinë Demokratike.
112

edits