Dallime mes rishikimeve të "Shkolla e mesme "Petro Nini Luarasi""

Albert Brojka
(Albert Brojka)
Në vitet 86-90 u bënë një sërë përmirësimesh si rikonstruksioni kapital i shkollës, shtesa e godinës, rrethimi i shkollës, veshja me terrakota e fasadës, mbjellja e 40 pemëve dekorative, ngritja e laboratorëve bashkëkohorë të kimisë, gjuhëve të huaja, ngritja e 2 palestrave të reja të forcës dhe aerobisë, shkolla është shquar gjatë gjithë kohës për numrin e lartë të nxënësve me notën mesatare mbi 8. Numri i nxënësve të shkollës P.N.L që kanë vazhduar shkollën e lartë është shumë i lartë si dhe numri i nxënësve fitues në olimpiada , konkurse apo aktivitete.
 
Në këtë shkollë kanë qënë nxënës shumë figura të shquara në politikë, qeverisje apo kulturë si: kryeministri - Vilson Ahmeti, [[Albert Brojka]] (kryebashkiaku i Tiranës,)Faruk Sejdini (Trajnieri i Dinamos), Valbona Selimllari (Misi i parë), Gisela Bramo - Miss Tirana, Bujar Kapexhiu ( aktor), Elsa Lila - këngëtare. Nga kjo shkollë doli grupi i parë i këngës i quajtur "Matura 72", grupi "Ritfolk" grupi "2Farm", "Produkt 28", "West Side Family" etj.
 
Shkolla ka patur edhe gazetën si mjet për trajtimin e problemeve të nxënësit.
112

edits