Ndryshimi mes inspektimeve të "Ngjyra"

2 bytes added ,  5 vjet më parë
[[Skeda:ByrcolorwheelBYR color wheel.pngsvg|thumb|right|Rrethi i ngjyrave|260px]]
 
'''Ngjyra''' bën pjesë në grupin e materialeve grafike, e cila është substancë e ngjyrosur, që posedon ngjyrim të caktuar dhe ka aftësi që gjtatë procesit të shtypit të lidhet me bazën në të cilën shtypet. Çdo ngjyrë grafike është e përbërë edhe nga komponente të tjera, përmban bashkime apo grupe bashkimesh që i sigurojnë ngjyrim e të cilat i quajmë pigmente. Gjithashty ngjyrat përbëjnë edhe lidhëse të cilat bëjnë lidhjen e të gjitha komponenteve në ngjyra. Komponentet e tjera janë nga përbërjet e ndryshme kimike. Ngjyrat themelore grafike janë: ''e verdha'', ''e kaltërta'' (cian) dhe ''purpure'' (magenta). Me përzierje në përmasa të barabarta të këtyre tri ngjyrave themelore përfitohet [[ngjyra e zezë]].Me burimun e drites dergojme nje tufe paralele drite te bardhe ne prizmin prej qelqi.
7

edits