Ndryshimi mes inspektimeve të "Romani"

65 bytes removed ,  5 vjet më parë
v
U kthyen ndryshimet e Florian B. Krasniqi (diskutimet) në versionin e fundit nga Aguero~sqwiki.
(/* Romani është lloji më i gjatë dhe më i rëndësishëm i prozës. Forma e tij e vjetër nga e cila ka trashëguar rrëfimin objektiv, është poema epike. Nëpërmjet rrëfimit autori arrin të futet me imtësi në dukuritë e jetës njerëzore....)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
v (U kthyen ndryshimet e Florian B. Krasniqi (diskutimet) në versionin e fundit nga Aguero~sqwiki.)
==== Romani ështëeshte lloji me i gjatëgjate dhe me i rëndësishëmrendesishem i prozësproyey. Forma e tij e vjetërvjeter nga ei cilaciliai ka trashëguartrasheguar rrëfiminrrefimin objektiv, ështëeshte poema epike.Nepermjet Nëpërmjet rrëfimitrrefimit autori arrin te futet me imtësiimtesi ne dukuritëdukurite e jetësjetes njerëzorenjereyore.Ne Ndryshendrzshim nga epi, romani ka njënje ndërtimndertim shumëshume me te ndërlikuarnderlikuat. Brenda tij zhvillohenyhvillohen disa linja paraleleparalel, disa tema e motive,qe që gërshetohengershetohen me njëranjera-tjetrëntjetren. Gjithashtu,ne në romanroma,pervec perveç temëstemes heroike, gjejnëgjejne vend tema nga me te zakonshmet te historisëhistorise njerëzorenjereyore.Ne Në varësivaresi nga temat qe trajtontraton, romani mund te jetëjee: roman historik, shoqërorshoqeror, aventuror, psikologjik, filozofikfiloyofik, fantastiko-shkencor etj. ====
[[Kategoria:Letërsi]]