Ndryshimi mes inspektimeve të "Romani"

65 bytes added ,  5 vjet më parë
v
U kthyen ndryshimet e Liridon (diskutimet) në versionin e fundit nga Florian B. Krasniqi.
v (U kthyen ndryshimet e Florian B. Krasniqi (diskutimet) në versionin e fundit nga Aguero~sqwiki.)
v (U kthyen ndryshimet e Liridon (diskutimet) në versionin e fundit nga Florian B. Krasniqi.)
==== Romani eshteështë lloji me i gjategjatë dhe me i rendesishemrëndësishëm i proyeyprozës. Forma e tij e vjetervjetër nga ie ciliaicila ka trasheguartrashëguar rrefiminrrëfimin objektiv,eshte është poema epike.Nepermjet rrefimitNëpërmjet rrëfimit autori arrin te futet me imtesiimtësi ne dukuritedukuritë e jetesjetës njereyorenjerëzore.Ne ndrzshimNdryshe nga epi, romani ka njenjë ndertimndërtim shumeshumë me te nderlikuatndërlikuar. Brenda tij yhvillohenzhvillohen disa linja paralelparalele, disa tema e motive,qe gershetohenqë gërshetohen me njeranjëra-tjetrentjetrën. Gjithashtu,ne romanë roman,pervec temesperveç temës heroike,gjejne gjejnë vend tema nga me te zakonshmet te historisehistorisë njereyorenjerëzore.Ne varesiNë varësi nga temat qe tratontrajton, romani mund te jeejetë: roman historik,shoqeror shoqëror, aventuror, psikologjik,filoyofik filozofik, fantastiko-shkencor etj. ====
[[Kategoria:Letërsi]]