Ndryshimi mes inspektimeve të "Kushtetuta e Shqipërisë"

ska përmbledhje të redaktimeve
v (U kthyen ndryshimet e 79.106.109.132 (diskutimet) në versionin e fundit nga Kolega2357.)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
{{Sistemi shtetëror-Shqipëria}}
'''Kushtetuta e Shqipërisë''' u adoptua më [[2812 nëntorshtator]] [[1998]] përmes referendumit mbarëpopullor. Kjo kushtetutë përkufizon [[Shqipërinë]] si republikë parlamentare, shtet unitar e të pandashëm, si dhe me qeverisje të bazuar "në një sistem zgjedhjesh të lira, të barabarta, të përgjithshme e periodike".
 
Sipas kushtetutës, organi ligjvënës përbëhet nga një dhomë - Kuvendi - dhe ka 140 anëtarë, të cilët zgjedhin kreun e shtetit, Presidentin e Republikës, si dhe Këshillin e Ministrave e ngarkuar me pushtetin ekzekutiv. Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë përbëhet nga Preambula, ku paraqiten motivet e nxjerrjes së kushtetutës dhe aspiratat e kombit shqiptar për të ardhmen, si dhe tetëmbëdhjetë pjesë që mbulojnë parimet themelore, kartën e të drejtave, degët e qeverisë, institucionet e pavarura, forcat e armatosura, si dhe dispozitat kalimtare.
Anonymous user