Dallime mes rishikimeve të "Momenti"

128 bytes added ,  7 vjet më parë
[redaktim i pashqyrtuar][Redaktim i kontrolluar]
vNo edit summary
 
* '''Momenti i forcës''' , është tendenca e një force për të rrotulluar një objekt rreth nje boshti, (shih artikullin [[Momenti i forcës]] për hollësi të mëtejshme. Ky është një koncept themelor në inxhinieri dhe fizikë. (Shënim: Në [[inxhinierinë mekanike]] dhe [[inxhinierinë civile]], fjala "moment i forcës" dhe "çift rrotullues" kanë kuptime të ndryshme, ndërsa në fizikë ato janë sinonime. Shihni artikullin "[[Çift rrotullues#Terminologjia|çift rrotullues]] ".).Produkti i madhesise se forces me krahun e saj,quhet momenti i forces ne lidhje me nje pikë O.Pra M=F x b.
* Momenti është i barabart me Energjinë që shkaktohet nga veprimi i një force në një krah të mbështetur në një pik.
 
 
Anonymous user