Ndryshimi mes inspektimeve të "Bioteknologjia"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Bioteknologjia''' është fushë e [[Biologjia e aplikuar|biologjisë së aplikuar]] që përfshin përdorimin e organizmave të gjallë dhe bioproceseve në [[Inxhinieria|inxhinieri]], [[Teknologjia|teknologji]], [[Mjekësia|mjekësi]] dhe fusha të tjera që kërkojnë bioprodukte.
 
Termi përfshin [[Inxhinieria gjenetike|inxhinierinë gjenetike]] sikurse edhe [[Teknologjia|teknologjitë]] e kulturave te [[Indi|indeve]] e [[Qeliza|qelizave]]. Koncepti përmbledh një rang te gjere procedurash për modifikimin e organizmave te gjalle sipas qëllimeve njerëzore- duke filliarfilluar që nga zbutja e kafshëve, kultivimi i bimëve, dhe "përmirësimet" e tyre nëpërmjet programeve te shartimit që përdorin zgjedhjen artificiale dhe hibridizimin.
 
Konventa Nacionale e Diversitetit Biologjik e përkufizon bioteknologjinë si :
Anonymous user