Dallime mes rishikimeve të "Softuer kompjuterik"

==== Softuere sistemore ====
Softueri sistemor është ndërmjetës ne mes softuer, Apl dhe pc.
* Programe sistemit ([[ang.]] system software): ndërsa këtu hyjnë sidomos programe që merren me komunikimin ndërmjet hardware-it dhe softuerit. Shëmbulli më i përshtatshëm janë [[Sistemi operativ|Sistemet Operative]]. Përshëmbull thjesht shfaqja e një mesazhi në ekranin e kompiuterit realizohet me anë të një seri udhëzimesh ndërmjet komponentëve hardware. Në këtë rast vinë në ndihmë të përdoruesit dhe programeve aplikative Sistemi Operativ, që detyrën të bëj si ndërmjetës midis makinës dhe njeriut (përdoruesit), duke i thjeshtësuar punët këtij të fundit.
 
== Shiko edhe ==
Anonymous user