Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjeografia e Shqipërisë"

v (U kthyen ndryshimet e 109.92.118.122 (diskutimet) në versionin e fundit nga Matiia.)
===Malet===
* ''Artikull kryesor : [[Lista e maleve të Shqipërisë]]''
Malet kanë tipare morfologjike të ndryshme. Kreshtat e tyre janë herë të ashpra e herë të buta. Forma e tyre varet nga përbërja shkëmbore dhe veprimi i faktorëve të jashtëm. Kreshta te ashpra ndeshen kryesisht tek shkëmbinjtë gëlqerorë, por edhe në ato magmatikë të modeluar nga erozioni lumor i akujve të kuaternarit.<ref>Gjegrafia 12, kap. 2.3, faqe 25</ref>
 
====Korabi====
Anonymous user