Hape menynë kryesore

Changes

Faqe e re: {{Vite në Shqipëri|1959}} Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit '''1959Republikën e Shqipërisë'''. ==Udhëheqës== *'''Pre...
{{Vite në Shqipëri|1959}}
Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit '''[[1959]] në [[Shqipëria|Republikën e Shqipërisë]]'''.

==Udhëheqës==
*'''[[Presidenti i Shqipërisë|Kryetar i Presidiumit të Kuvendit Popullor]]''': [[Haxhi Lleshi]]
*'''[[Kryeministri i Shqipërisë|Kryeministër]]''': [[Mehmet Shehu]]

== Ngjarje ==
* Sasi të mëdha të ndihmave ekonomike nga [[Bashkimi Sovjetik]], vendet e Evropës Lindore dhe [[Republika Popullore e Kinës|Kina]] filluan të derdhen në Shqipëri.
* Maj - [[Nikita Hrushçov]] vizitoi Shqipërinë.
==Lindje==
==Vdekje==
==Referenca==
{{reflist}}

[[Kategoria:1959 në Shqipëri]]
[[Kategoria:Vite në shekullin XX në Shqipëri]]
[[Kategoria:Vitet 1950 në Shqipëri]]
[[Kategoria:1959 në Evropë]]
[[Kategoria:1959 sipas shteteve]]