Ndryshimi mes inspektimeve të "Dita Botërore e Mjedisit"

ska përmbledhje të redaktimeve
[[Skeda:Dita Nderkombtare e Mjedisit ne Shqiperi 2014.jpg|300px|Dita e Mjedisit nga [[PPNEA]] ne Tirane]]
 
'''Dita ndërkombëtare e mjedisit''' është caktuar mbi 30 vjet më parë nga Asambleja e përgjithëshmepërgjithshme e OKB-së, me qëllim për të shtuar vetëdijen rreth çështjeve të mjedisit dhe për të tërhequr vemendjenvëmendjen politike ndaj këtyre çështjeve si dhe për të nxitur veprimin individual në këtë drejtim.
 
[[5 qershor]]i u caktua si Dita Botërore e Mjedisit në vitin [[1972]] , nga Asambleja e Përgjithshme e [[OKB]] -s. U zgjodh kjo datë sepse përkon me ditën e hapjes e Konferencës së Kombeve të Bashkuara mbi Mjedisin, që u mbajt në vitin 1972 në Stokholm, nën udhëheqjen e Programit Mjedisor të Kombeve të Bashkuara.
'''Dita ndërkombëtare e mjedisit''' është caktuar mbi 30 vjet më parë nga Asambleja e përgjithëshme e OKB-së, me qëllim për të shtuar vetëdijen rreth çështjeve të mjedisit dhe për të tërhequr vemendjen politike ndaj këtyre çështjeve si dhe për të nxitur veprimin individual në këtë drejtim.
 
[[5 qershor]]i u caktua si Dita Botërore e Mjedisit në vitin [[1972]] , nga Asambleja e Përgjithshme e [[OKB]] -s. U zgjodh kjo datë sepse përkon me ditën e hapjes e Konferencës së Kombeve të Bashkuara mbi Mjedisin, që u mbajt në vitin 1972 në Stokholm, nën udhëheqjen e Programit Mjedisor të Kombeve të Bashkuara.
 
Qëllimi i kësaj ngjarje është të nxisë aktivitete dhe aksione për të arritur ndryshime pozitive në mbrojtjen e mjedisit. Kjo ditë zakonisht përcillet me një tematikë të caktuar.
 
Në të kaluarën tema të kësaj ngjarje kanë qenë kujdesi për tokën dhe ujin, mbrojtja e shtresës së ozonit, ndryshimet klimatike dhe zhvillimi i qëndrueshëm duke paturpasur gjithnjë në fokus ruajtjen e shëndetit human.