Ndryshimi mes inspektimeve të "Krajkova (Drenas)"

 
= Krojkova =
Fshati Krojkovë gjendet në komunën e Drenasit. Ka Diku rreth 1000 banorë. Fshati Krojkovë mbulohet nga mali Kosmaç. Krojkova kufizohet me fshatrat: Llapushnik, Domonek, Shtrubullovë dhe Zabel I Ulët.
Krojkova njihet si një vendbanim i lashtë ku tregojnë edhe dokumentet e arkivave të ish Perandorisë Osmane, dhe asaj Austro-Hungareze. Krojkova njihet edhe si vend rezistencë i shumë luftërave gjatë shekujve. Sidomos gjatë luftes së fundit në Kosovë ku shumë të rinjë e të reja u radhiten në rreshtat e Ushtrisë Qlirimtare të Kosovës.
||'''LIRIGZON ELSHANI'''||
Anonymous user