Dallime mes rishikimeve të "Little Fighter 2"

ska përmbledhje të redaktimeve
v (Bot: Migrating 9 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2334340 (translate me))
== Little Fighter 2 ==
Little Fighter 2 është një lojë e krijuar nga Marty Wong dhe Starsky Wong në vitin 1999 për Microsoft Winows Tipi i lojës është me luftime trupore. Kjo lojë ka paturpasur shume versione. Në vitin 2002 doli versioni 1.9 ; në vitin 2005 versioni 1.9c ; në vitin 2009 2.0 dhe në fund të 2009 2.0a.
Në shqip "Little Fighter 2" do të thotë "Luftëtarët e vegjël 2". Shpesh mund ta gjeni me iniciale "LF2".
 
 
:
=== Menuja e lojës ===
Kur hapiethapjet loja, ndodhen ''game start'' (fillon përgatitjen e lojës (loading)) ''network game'' (shkon për të luajtur online) ''control sttings'' (vendos kontrollin e butonave) (dhe në versionin 2.0(a) ''recording info'' (jep informacion për regjistrimin e ndeshjes) ''official website'' (të dërgon në faqen zyrtare)).
 
Pasi nisim lojenlojën permse ''game start'' ose nëpërmjet ''network game'', presim sa të bëhet "loading" dhe në menu shfaqen : "VS mode" (zhgjedh 2 deri në 8 lojtarë për të luajtur) ; "Stage mode" (ku luhet me nivele) ; "1 on 1 Championship" (ku luhet në kompeticion) ; "2 on 2 Championship" (luhet në kompeticion me skuadra me nga 2 veta) ; "Battle mode" (mund të luhet me shume luftëtarë dhe organizimi bëhet vetë) ; "Demo" (demostrimdemonstrim) ; "Playback Recording" (vetëm në versionin 2.0(a), ruhet loja a luajtur) ; "Quit" (mbyll lojën).
Kur hapiet loja,ndodhen ''game start''(fillon përgatitjen e lojës (loading)) ''network game''(shkon për të luajtur online) ''control sttings'' (vendos kontrollin e butonave) (dhe në versionin 2.0(a) ''recording info''(jep informacion për regjistrimin e ndeshjes) ''official website''(të dërgon në faqen zyrtare)).
 
=== Kontrolli===
Për të kontrolluar personazhedpersonazhet e LF2 përdoren katër butona për manovrim që janë lart, poshtë, majtas dhe djathtas ; dhe tre butona të tjerë : sulm (attack), kërcim (jump), mbrojtje (defence). Shumë shpesh në manuale të ndryshme përdoren inicialet : për kërcimin përdoret "J" (nga anglishtja "jump") ; për mbrojtjen "D" (nga anglishtja "defence") dhe për sulmin "A" (nga anglishtja "attack").
 
Personazhet e LF2 kanë edhe lëvizje speciale që kryhen me shtypjen e butonit "mbrojtje"; një prej butonave të manovrimit dhe butonit "kërcim" ose "sulm", ose shtypim "mbrojtje""kërcim" dhe "sulm". Por personazhet e lojës origjinale kanë verëm disa prej këtyre kombinimeve (zakonisht 4 lëvizje speciale).
Pasi nisim lojen permse ''game start'' ose nëpërmjet ''network game'',presim sa të bëhet "loading" dhe në menu shfaqen: "VS mode"(zhgjedh 2 deri në 8 lojtarë për të luajtur);"Stage mode" (ku luhet me nivele);"1 on 1 Championship" (ku luhet në kompeticion);"2 on 2 Championship" (luhet në kompeticion me skuadra me nga 2 veta);"Battle mode" (mund të luhet me shume luftëtarë dhe organizimi bëhet vetë);"Demo" (demostrim);"Playback Recording" (vetëm në versionin 2.0(a),ruhet loja a luajtur);"Quit" (mbyll lojën).
 
: Gjithashtu kemi edhe butonat e funksioneve : F1 (ndalon lojëe) ; F2 (ndalon lojën dhe nëse rishtypet,loja ecën vetëm 1 çast) ; F3 (mbyll funksionin e F6, F7, F8 dhe F9) ; F4 (del menjëherë nga beteja) ; F5 (shpejton kohën) ; F6 (bën të mos shpenzohet energji dhe gjak kur kryhen lëvizjet speciale) ; F7 (rikuperon gjakun dhe energjinë në maksimum) ; F8 (hedh armë nga qielli) dhe F9 (shkatërron armët në fushë).
 
=== Kontrolli===
Për të kontrolluar personazhed e LF2 përdoren katër butona për manovrim që janë lart,poshtë,majtas dhe djathtas;dhe tre butona të tjerë: sulm(attack),kërcim(jump),mbrojtje(defence).Shumë shpesh në manuale të ndryshme përdoren inicialet: për kërcimin përdoret "J" (nga anglishtja "jump");për mbrojtjen "D"(nga anglishtja "defence") dhe për sulmin "A" (nga anglishtja "attack").
<br />
Personazhet e LF2 kanë edhe lëvizje speciale që kryhen me shtypjen e butonit "mbrojtje";një prej butonave të manovrimit dhe butonit "kërcim" ose "sulm",ose shtypim "mbrojtje""kërcim" dhe "sulm".Por personazhet e lojës origjinale kanë verëm disa prej këtyre kombinimeve (zakonisht 4 lëvizje speciale).
:Gjithashtu kemi edhe butonat e funksioneve: F1 (ndalon lojëe);F2 (ndalon lojën dhe nëse rishtypet,loja ecën vetëm 1 çast);F3 (mbyll funksionin e F6,F7,F8 dhe F9);F4 (del menjëherë nga beteja);F5 (shpejton kohën);F6 (bën të mos shpenzohet energji dhe gjak kur kryhen lëvizjet speciale);F7 (rikuperon gjakun dhe energjinë në maksimum);F8 (hedh armë nga qielli) dhe F9 (shkatërron armët në fushë).
 
=== Personazhet dhe objektet e tjera ===
Little fighter 2 (luftëtarët e vegjël 2) ka 10 personazhe heroj (Deep, John, Henry, Rudolf, Louis, Firen, Freeze, Dennis, Woody dhe Davis) ; 9 më të dobët (Bandit, Hunter, Mark, Sorcerer, Jack, Monk, Jan, Justin dhe Knight) dhe 4 personazhe ekstra (Julian, Firzen, LouisEX dhe Bat).
 
10 herojtheroit kanë thuajse të njëjtën fuqi. Por duhet patur parasysh se disa janë më të mirë në betejat 1 kundër 1 disa në ato me shumë veta etj.
10 herojtheroit janë që me hapjen e lojës, ndërsa të tjerët dalin pasi shtypet kodi sekret (lf2.net).
Loja ka 3 shkallë vështirësie : "easy" (e lehtë) ; "normal" (mesatare) ; "difficult" (e vështitë), por kodi sekret
jep edhe një shkallë të re "CRAZY!" (që vëshrirësonvështirëson shumë lojën në "Stage mode" por jo në të tjerat).
: Gjtë ndeshjes, nga qielli rrëzohen armë të ndryshme.
: Gjithashtu personazhet lëshojnë ndriçime, shpërthime efuqie fuqi të ndryshme.
 
== Jashtë versioneve zyrtare ==
 
=== Përpunimi i lojës ===
Për të përpunuar këtë lojë ekzistojnë disa programe.Me anë të këtyreve programeve mund të modifikohen lëvizjet e personazheve dhe "Stage mode". Por është arritur të modifikohet edhe ikona e ekzekutimit (LF2.exe) duke i vendosur funksione të reja në llojet e lëvizjeve, në pamjen e menusë, etj.
Njerëzit nëpër botë kanë krijuar personazhe, armë të reja. Por edhe një kompleks modifikimesh duke i vënë lojës së modifikuar emra të ndryshëm (psh : LF2 Reinforced ; LF2 Robotical ; RN-LF2 e shumë të tjera).
 
=== Adresa ===
* [http://www.lf2.net/ Official website] faqja zyrtare e LF2
* [http://www.lf-empire.de/ LF-Empire Fansite] Komuniteti më aktiv i kësaj loje.
 
Në këto mund të gjeni modifikime të kësaj loje dhe diskutime të ndryshme.Faqja zyrtare është në forumin Kinez dhe në forumin në anglisht.
Megjithatë,ekzistojnë edhe shumë faqe rreth kësaj loje.
 
Në këto mund të gjeni modifikime të kësaj loje dhe diskutime të ndryshme. Faqja zyrtare është në forumin Kinez dhe në forumin në anglisht.
Megjithatë, ekzistojnë edhe shumë faqe rreth kësaj loje.
 
[[de:Little Fighter]]