Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjuha e vjetër sllave"

ska përmbledhje të redaktimeve
{{pp}}
{{përkthim i përafërt}}
[[File:ZographensisColour.jpg|right|180px]]
'' 'Kisha e vjetër Sllave' '' (словѣньскыи ѭзыкъ, '' slověnĭskiji jązykŭ ''), më i vjetër [[gjuhët sllave | sllav]] shkrim. Kishën e vjetër Sllave daton në gjysmën e dytë të [[shekullin e 9]] dhe është i bazuar në sllav e Jugut ([[bullgar]] e ose [[maqedonase (sllave) | Maqedoni]]) [[dialekt]] nga [[ Selanik (Qyteti) | Selanikut]]. Kisha sllave Vjetër, dy [[alfabeti]] nuk janë përdorur: atë sidomos për këtë gjuhë (nga Cirili dhe Metodi) projektuar [[alfabetin glagolitik]] dhe e alfabetit grek që rrjedhin nga [[në fillim të alfabetit cirilik | (i vjetër) cirilik]].
 
7

edits