Ndryshimi mes inspektimeve të "Nafta"

21 bytes removed ,  5 vjet më parë
U kthye versioni 1532429 i bërë nga 79.106.109.174 (diskutimet)
(U kthye versioni 1532429 i bërë nga 79.106.109.174 (diskutimet))
 
=== Vetitë ===
Nafta e papërpunuar është lëng me ngjyrë kafe në të zezë, por edhe me ngjyrë të celët. Është më e lehtë se uji dhe nuk tretet në të. Nuk ka pike vlimi të caktuar. Vetitë fizike të naftës varen nga pëbërja kimke e saj.Eshte perzierje e perbere qe formohet nga gjallesat e vogla bimore e shtazore qe jane shtresuar para miliona vitesh ne fund te deteve te ceketa Nafta nuk qendron aty ku formohet por leviz neper shtresat poroze te nentokes (rranore ose gelqerore). Nen nafte qendron uji kurse mbi te gazi natyror nen trysni te larte.kush na i merr ne ate
 
=== Përpunimi I naftës ===