Ndryshimi mes inspektimeve të "Informatika"

28 bytes removed ,  4 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Saktesime)
Termi '''informatikë''' është bashkimi i dy fjalëve të gjuhës franceze “informatique”, ''informacion'' (ose ''të dhëna'', ''informata'') dhe ''automatique'' (''automatik'') dhe u përdor për herë të parë në vitin [[1962]] nga [[Philippe Dreyfus]] për të treguar përpunimin automatik aritmetik të informacionit. Ka shumë përkufizime të ndryshme se çfarë përfshihet brenda termit informatikë.
 
"Informatika është shkencë që merret me përpunimin automatik të informacioneve me [[Kompjuteri|kompjuter]], ku me përpunim nënkuptohet: pranimi i informacioneve nga pajisjet hyrëse dhe shndërrimi i tyre në sinjale; përçimi i tyre nëpër linja për komunikim brenda kompjuterit me teknika të ndryshme; vendosja në kujtesën kompjuterike; përpunimi nga njësia qendrore njehsuese ([[procesori]]) me ndihmën e [[Programi kompjuterik|programit kompjuterik]] të përshtatshëm dhe në fund, shndërrimi i sinjaleve në informacione të kuptueshme për shfrytëzuesin, nga pajisjet dalëse". <ref>[[Fjalor enciklopedik nga teknologjia e informacionit]], [[Ali Mehmeti]], Prishtinë 2006</ref>.
Informatika është shkencë shumë e gjere e cila përfishin shumë fusha si:
Anonymous user