Ndryshimi mes inspektimeve të "Informatika"

23 bytes added ,  4 vjet më parë
saktesime
(burim)
(saktesime)
* Kërkim operativ
 
Detyra e informatikës qëndron kështu në përpunimin e të dhënave në lidhje me një problem praktik, informacionet që nevojiten për zgjidhjen ose trajtimin e vetë problemit. MjetiApplikimet themelore teknologjikinformatikës janëcilinshumta, bazohetpor informatika ështëjetën Përpunuesie përditshme applikimi më i njohur është Elektronikkompiutri. Çdo kompjuter, nga më i fuqishmi deri tek më ekonomiku, është i përbërë nga dy elemente themelore: harduere dhe softuere.
('''hard''' = i fortë, i rëndë; '''soft''' = i butë, i lehtë '''ware''' = përbërës). Me termin harduere tregohet çdo pajisje fizike, pjesë e kompjuterit si për shembull (kasa, [[ekrani]], [[kujtesa]], [[disku]], [[tastiera]], njësite hyrëse dhe dalëse etj.) Nga ana tjetër me termin softuere tregohen programet që përdoren në kompjuter (''Word'', ''Excel'', ''Gimp'', ...) dhe që nëpërmjet informacioneve të ruajtura nga hardueri, prodhojnë rezultatet e kërkuara nga përdoruesi.Informatika eshte shkence e cila merret me ruajtjen perpuninimin dhe shfrytezimin e informatave duke perdorur kompjuterin.
 
8

edits