Ndryshimi mes inspektimeve të "Numrat e plotë"

v
U kthyen ndryshimet e 95.107.231.22 (diskutimet) në versionin e fundit nga Cekli829.
(Yes)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
v (U kthyen ndryshimet e 95.107.231.22 (diskutimet) në versionin e fundit nga Cekli829.)
:::<math>\mathbb{Z} = \{\, \ldots , -2, -1, 0, 1, 2, 3, \ldots , n, n+1, \ldots \,\}</math>
 
Të gjitha bashkësitë numerike kanë vetin e zgjerimit. Kështu nëse <math>\mathbb{A}</math> është një bashkësi e dhënë dhe bashkësia <math>\mathbb{B}</math> është bashkësi e zgjeruar e saj dhe vlejnë [[aksioma]]t e zgjerimet të bashkësive. Në bazë të këtyre të dhënave nga bashkësia e numrave natyralë ndërtohet bashkësia e numrave të plotë.fuck you
 
== Aksiomat e zgjerimet të bashkësive ==
* '''1.''' <math>\mathbb{A} \sub \mathbb{B}</math>