Ndryshimi mes inspektimeve të "Nju Jork (qytet)"

shtova disa informata në infoboksin
(shtova disa informata në infoboksin)
|Qyteti = Nju Jork Siti
|Emri Anglisht = New York City
|Nofka = ''Big Apple''; ''Qyteti, që s'flen kurrë''; ''Gotham City''
|Moto =
|Flamuri_figura = Flag of New York City.svg
|Flamuri_artikulli = Flamuri i Nju Jorkut
|Stema_figura = Seal of New York City.svg
|Stema_artikulli = Stema e Nju Jorkut
|Pamje = NYSENYC julyMontage 20032014 4 - Jleon.jpg
|Përshkrimi i pamjes = Në drejtimin orar, duke filluar nga lart: Midtown Manhattan, Times Square, Unisphere në [[Queens]], Brooklyn Bridge, Lower Manhattan me One World Trade Center, [[Central Park]], selia e [[Organizata e Kombeve të Bashkuara|OKB-së]], [[Statuja e Lirisë]]
|Përshkrimi i pamjes =
 
<!--Administrimi-->
|Shteti Federal = [[New York]]
|Qarku = [[Bronx County (New York)|Bronx]], [[Kings County (New York)|Kings]], [[New York County|New York]], [[Queens County|Queens]], [[Richmond County (New York)|Richmond]]
|Kryetari i Bashkisë = [[MichaelBill Bloombergde Blasio]] ([[Partia Demokratike (ShBA)|D]])
 
<!--Statistika dhe Transporti-->
|Lartësia = 10
|Themelimi = 1624
|Vendasit =
|Sipërfaqja = 1.213
|Sipërfaqja urbane =
|WebFaqja = [http://www.nyc.gov/ www.nyc.gov]
}}
 
[[Figura:Map of New York Highlighting New York City.png|thumb|275px|Vendodhja e qytetit të Nju Jorkut në shtetit e Nju Jorkut]]
'''New York''' , shpesh i quajtur '''New York City''' (shkurt '''NYC''') apo '''City of New York''' (Qyteti i Nju Jorkut) për ta dalluar atë nga shteti i Nju Jorkut, në të cilin bën pjesë, është qyteti më i populluar në [[Shtetet e Bashkuara]] dhe qendra të zonës metropolitane të Nju Jorkut, porta krysore për emigracionin e ligjshëm në Shtetet e Bashkuara dhe një nga aglomeratët urbanë më të populluar në botë. Nju Jorku ushtron një ndikim të rëndësishëm në tregëti, financë, media, art, modë, kërkime shkencore, teknologji, arsim, dhe argëtim. Në Nju Jork ka selinë Organizata e Kombeve të Bashkuara, duke e bërë Nju Jorkun një qendër të rëndësishme për diplomacinë ndërkombëtare dhe kryeqytetin kulturor dhe financiar të botës.