Dallime mes rishikimeve të "Lufta e Cerajës dhe Sllatinës"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
No edit summary
{{Infobox konflikt ushtarak
| conflict = Lufta e Cerajës dhe Sllatinës
| partof = [[Lufta e dytë botërore]]
| image =
| caption =
| date =
| place = [[Kosovë]]
| coordinates =
| map_type =
| latitude =
| longitude =
| map_size =
| map_caption =
| map_label =
| territory =
| result = Shqiptarët fituan
| status =
| combatant1 = Vullnetaret e Shalës
| combatant2 = [[Çetnikët]]
| combatant3 =
| commander1 = Ahmet Selaci<br>Kadri Bistrica<br>Rifat Sadiku<br>Rexhep Sadiku
| commander2 = Mashan Gjuriç<br>Zhika Markoviç<br>Milan Peçanit
| commander3 =
| units1 =
| units2 =
| units3 =
| strength1 = ??
| strength2 = mbi 500
| strength3 =
| casualties1 =
| casualties2 =
| casualties3 =
| notes =
}}
 
[[Çetnikët]] të udhëhequr nga [[Mashan Gjuriç]], [[Zhika Markoviç]], dhe djali i [[Vojsllav Llukaçeviç]], Milani si dhe komandanti çetnik Vojsllav Llukaçeviç, u angazhuan për spastrimin etnike të kësaj pjesë tjera të [[Kosovës]] dhe kishin për qëllim të okuponin edhe pjesë tjera të Kosovës. Në gushtë të viti 1941 ata ishin përgatitur të hyjnë në fshatin cerajë dhe ta djegun e shkatërronjë dhe popullatën e saj ta masakrojnë. Mirëpo forcat vullnetare të qëndresës të udhëhequra nga [[Ahmet Selaci]] dhe Xhandarmëria e Shalës dhe Mitrovicës i ndërpren sulmet e tyre dhe arritën t'i dëbojne çetnikët nga Ceraja në drejtim të [[Rashkës]]. Aty ishte zhvilluar një luftë e përgjakshme dhe kishtë të vrarë nga të dya palët, por çetnikët u larguan me humje tepër të mëdha, në po të njejtën kohë çetnikët kishin sulmuar edhe Sllatinën.