Ndryshimi mes inspektimeve të "Nafta"

557 bytes added ,  4 vjet më parë
 
=== Gazi natyror ===
Është formuar me shpëbërjen e mbetjeve organike të bimëve dhe të shtzëve të cilat u depozituan në fund të deteve dhe u mbulkuan me shtresa të limituara. Gazi natyror gjindet në afërsi të burimeve të naftës.Temperatura dhe shtypja e lartë , përbëristpa kryesorëpraninë e oksigjenit si dhe veprimi i mikroorganizmave e ndihmuan procesin e shnëdrrimitgazitmbetjeve janëorganike metani, etani,gaz propaninatyror dhe butaninë naftë.
Gazi Natyror gjendet në afërsi të burimeve të naftës , dhe bartet me ndihmën e tubacioneve.Përbërësit kryesorë të gazit natyrorë janë : Metani (95%) , etani , propani dhe butani me 5%.
Lëndët djegëse të gazta kanë disa përparësi krahasuar me ato të ngurta dhe të lëngëta;
 
* Transportohen lehtë
* Prodhojnë pak ose aspak tym dhe nuk lënë hi
* Kanë kosto më të lirë
* Ndizen lehtë dhe kanë flakë të pandërprerë
 
== Burim i të dhënave ==