Ganimete Abazi (Ganja)

Joined 25 nëntor 2015
ska përmbledhje të redaktimeve
Ganimete Abazi e njohur si Ganja u lind me [[25 Dhjetor]] [[1976]] në [[Gollaki (Gallapi)]] [[Podujevë]] Shkollen fillore dhe te mesme i kreu ne vendlindje ndersa fakultetin per strategji marketingu e kreu ne Prishtine nga viti 2001 e deri ne vitin 2008.Karierën Solistike filloi në vitet e 1990-1991 me Albumin e parë të saj 'Kthehu' që mbajti 8 këngë popullore të vjetra të gurbetit me qiftelia në Kohën e ish-jugusllavisë prezantohej për herë të parë në Shoqërinë Kulturo-Artistike ishte me këngëtarë të medhenjë dhe këngët e para ishin 'Atë kujtohet tash nëntori','Kthehu','Ty e dashur shum te dua','Këng Gurbeti',etj.
Në vitin 1993-1994 filloi bashkpunimet me Grupin Ilirët nxjerrin së bashku Albumin e Parë me Produksionin Labia 'Xhamadani vija vija' dhe Albumin e dytë me Grupin Elita 5 'Xhi me bone' që bëjnë pjesë edhe disa këngë bashkpunim me Grupin e njohur Elita 5
Në vitin 1994-1995 mbajti koncerte në Maqedoni dhe Shqiperi ku se bashku me Eliten 5 ishte edhe Ganja me Iliret ata se bashku e bëjnë prezantimin e parë
Anonymous user