Hape menynë kryesore

Changes

264 bytes removed, 3 vjet më parë
 
== Përdorimi ==
Squfuri elementar përdoret për vullkanizim të gomave dhe për prodhim të barutit, shkrepësave dhe pigmenteve minerale. Në bujqësi përdoret si fungicid, ndërsa në mjekësi për përfitimin e barërave. Përdoret edhe për përfitim industrial të shumë komponimeve të tij, sic janë: dioksidi i squfurit, acidi sulfurik, disulfuri i karbonit,po ashtu sulfuri perdoret edhe per pergaditjen e preparateve ne mjeksi per sherimin e lekures
 
== sulfurin evdonveshukoli
Anonymous user