Ndryshimi mes inspektimeve të "Shoqëria feudale"

(historia 6)
 
Kjo periudhë zgjatë nga fundi i shekullit V deri në shekullin XVIII. Kjo shoqëri ndahet në shtete të hershme feudale (shtetet e bashtinës), në shtetet e zhvilluara (shtetet kaste) dhe në ato të më vonshme feudale (monarkitë absolute), apo sipas metodës tjetër të ndarjes: në periudhën e feudalizmit të hershëm, të feudalizmit të zhvilluar dhe të feudalizmit të vonshëm.<ref><tt>Avni K. Këpuska, "QENËSIA E TERRITORIT DHE E KUFIJVE ETNIKË AUTOKTONË TË KOSOVËS", fq.19, botimi i tretë, Prishtinë 2004</tt></ref>
 
==Burimi i të dhënave==
<references/>
[[Kategoria:Histori]]
 
 
feudalizmi eshte monarki apsolute
 
[[en:Feudal society]]
Anonymous user