Ndryshimi mes inspektimeve të "Rrezatimi teraherc"

v
U kthyen ndryshimet e 79.171.53.115 (diskutimet) në versionin e fundit nga 31.22.48.79.
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular
v (U kthyen ndryshimet e 79.171.53.115 (diskutimet) në versionin e fundit nga 31.22.48.79.)
Këto valë tejkalojnë shumë materiale, dhe organe biologjike mirëpo për shkake të energjisë së vogël të fotoneve nuk ndikon në jonizim. Po sikur mikrovalët edhe këto nxehin dhe absorbohen nga materie të ndryshme.
 
==Teknikat===
Secili trup rrezaton nxehtësi, në brez të ndryshëm e edhe në atë të valëve tera herc. Pasi që ky rrezatim është jo koherent, rrezatuesi (shpërndarësi) duhet të merret si burim i tyre. Për lokalizimin e burim d.m.th për pranimin e rrezeve të shpërndara në këtë brez nevojiten pranues radiometra me ndjeshmëri të madhe. Radiometrat mund të ndërtohen të flladitur ose të pa flladitur (shpesh 4K). Radiometrat e flladitur ndërtohet nga elementet të përziera super përçues si [[Bolometri]] ose SIS-Mikser, ndërsa te ata të pa flladiturat vijën në pyetje edhe diodat [[GaAs]]-[[Schottky]].